img

Паспорт району

Районна рада

Інтернет-ресурси

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Новини
Шановні колеги! PDF Друк
Четвер, 22 червня 2017, 10:49

Від імені Брусилівської районної державної адміністрації щиро вітаю вас із професійним       святом – Днем державної служби!


Зичу всім державним службовцям невичерпної енергії та ентузіазму, творчої наснаги і життєвих гараздів, здоров’я та особистого щастя, нових звершень у важливій і відповідальній місії в ім’я України, високих трудових досягнень та поповнення скарбниці добрих і славетних справ в ім’я рідної землі, на благо нашої держави.


Нехай Ваш професіоналізм, старанність, розуміння та великий практичний досвід і надалі служать на користь людям. Хай Ваші дії будуть мудрими, а щоденна робота викликає повагу та довіру громадян.


Хай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов’язку!

 


З повагою

Перший заступник
голови Брусилівської районної
державної адміністрації                                                         Олександр Ненюк

Останнє оновлення на Четвер, 22 червня 2017, 15:02
 
Правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами PDF Друк
Четвер, 22 червня 2017, 08:16

Останнім часом усе частіше зустрічаються сумні повідомлення про випадки отруєння населення дикорослими грибами.

З метою застереження громадян від небажаних наслідків вживання дикорослих грибів ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр  МОЗ України» нагадує правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами:

Найкраще відмовтеся від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживайте штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах.Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.


Якщо Ви все ж відправились до лісу збирати гриби, то обов’язково врахуйте наступне:

Ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте; остерігайтеся пластинчатих грибів.

Не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно забруднених територіях.


Під час посухи грибів краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.

Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі.

Останнє оновлення на Четвер, 22 червня 2017, 15:06
Детальніше...
 
Головні правила, яких треба дотримуватись, щоб убезпечити себе і своїх близьких від ботулізму PDF Друк
Четвер, 22 червня 2017, 08:14

Як правило, випадки ботулізму пов’язані з вживанням консервованих продуктів харчування, які виготовлялися з порушенням основних правил стерилізації та зберігання.

Враховуючи сезон масового домашнього консервування, нагадуємо головні правила, яких треба дотримуватись, щоб убезпечити себе і своїх близьких від ботулізму.


Найчастіше ботулізм викликається споживанням недостатньо стерилізованих  домашніх консервів, як правило тих, що містять мало кислот. Це консерви з грибів, буряків, зеленого горошку, м’ясні тушонки тощо. Останнім часом в домашніх умовах набувають популярності такі методи консервації,  як  копчення, в’ялення, соління риби. Така продукція теж являє небезпеку зараження токсином ботулізму, особливо непатрана риба.

Консервовані продукти харчування промислового виробництва є цілком безпечними, оскільки в промислових умовах завжди дотримуються технології  їх приготування.


Для правильного і безпечного консервування домашніх продуктів необхідно

Останнє оновлення на Четвер, 22 червня 2017, 15:08
Детальніше...
 
Вітання з Днем державної служби PDF Друк
Середа, 21 червня 2017, 07:03

Останнє оновлення на Четвер, 22 червня 2017, 08:24
 
Про випадок захворювання на ботулізм в Житомирській області PDF Друк
Вівторок, 20 червня 2017, 13:42

Упродовж червня в Україні продовжують реєструвати випадки захворювання людей на ботулізм. Здебільшого, випадки пов’язані з вживанням рибної продукції. Так, був зареєстрований випадок захворювання на ботулізм у мешканця м. Радомишль Житомирської області, пов’язаний із вживанням окуня в’яленого, придбаного в торгівельному центрі «СІЛЬПО». Під час проведення епідеміологічного обстеження (розслідування) встановлено виробника даної продукції – ТОВ «ТАМАКО-ІНВЕСТ», юридична адреса: 01014, м.Київ, вул.Звіринецька, буд. №59, кв.22, місце знаходження потужностей: Черкаська область, Черкаський район, с.Хутори, вул.Різдвяна, 2А.


Чому така рідкісна хвороба наводить жах на людей та як її попередити?

Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.


Збудники ботулізму широко поширені в природі. Вегетативні форми і спори виявляються в кишечнику різних домашніх і особливо диких тварин, водоплавних птахів, риб. Потрапляючи у зовнішнє середовище (ґрунт, мул озер і річок), спори довгостроково зберігаються і накопичуються.

Практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишечника тварин, птахів, риб можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Проте захворювання може виникнути тільки при вживанні тих, які зберігалися при анаеробних або близьких до анаеробних умовах без попередньої достатньої термічної обробки. Це можуть бути консерви, особливо домашнього приготування, копчені, в'ялені м'ясні та рибні вироби, а також інші продукти, в яких є умови для розвитку вегетативних форм збудників та токсиноутворення.


Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти частіше викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань. Якщо інфікований продукт твердофазний (ковбаса, копчене м'ясо, риба), то в ньому можлива, так звана, «гніздова» інфікованість збудниками ботулізму і утворення токсинів. Тому зустрічаються випадки захворювання на ботулізм, коли не всі особи, які вживали один продукт, хворіють. У даний час переважають захворювання, викликані отруєннями токсинами А, В або Е. Таким чином, основним шляхом передачі захворювання є харчовий, обумовлений вживанням консервованих у домашніх умовах продуктів харчування.


Останнє оновлення на Вівторок, 20 червня 2017, 14:44
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Наступна > Кінець >>

Сторінка 116 з 196
© 2013-2015 Раді вітати вас на сайті Брусилівської районної державної адміністрації | Created by Admin