img

Паспорт району

Районна рада

Інтернет-ресурси

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Актуально
Як поводитися у спеку? PDF Друк
Четвер, 09 серпня 2018, 13:42

У спекотну погоду лікарі радять їсти більше фруктів та овочів, а також уникати перевтоми. Про що ще необхідно пам’ятати?


Україна занурюється у спеку. “Температура вже сягла на півдні та на сході 28-32 градусів, подекуди навіть вище, й ось ця спекотна повітряна маса поступово охопить Україну”, – розповідає BBC News Україна синоптик Наталя Діденко.


Сильна спека запанує на півдні та сході, де передбачається +30-35 градусів. Поки що свіже повітря спостерігається на заході, але й там стовпчики термометрів сягнуть 25-30 градусів. “У Києві також очікується підвищення температури до +30 і вище”, – прогнозує пані Діденко. А от опадів, за її словами, поменшає. Дощі та грози на початку тижня турбуватимуть лише мешканців Західної України. На Україну очікує період сухої спекотної погоди з локальними невеликими дощами. “Але ймовірність цих опадів і їхнє поширення буде значно меншим”, – розповідає синоптик.


Пийте воду і стежте за тиском

У спекотну погоду варто уникати перегрівання і додаткових навантажень, радить головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка.“Треба бути уважними людям, які мають серцево-судинні, хронічні або системні захворювання, такі як цукровий діабет або ожиріння”, – попереджає лікар, адже перегрівання створює додаткове навантаження на організм.


Для таких людей важливо контролювати артеріальний тиск та пульс і мати постійний доступ до питної води. Пийте стільки води, скільки потрібно саме вам, кажуть лікарі

Детальніше...
 
Правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами PDF Друк
Четвер, 09 серпня 2018, 13:38

Останнім часом усе частіше зустрічаються сумні повідомлення про випадки отруєння населення дикорослими грибами.


З метою застереження громадян від небажаних наслідків вживання дикорослих грибів ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» нагадує правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами:


  1. Найкраще відмовтеся від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживайте штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах.

  2. Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

  3. Якщо Ви все ж відправились до лісу збирати гриби, то обов’язково врахуйте наступне:

 

Ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте; остерігайтеся пластинчатих грибів.


Не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно забруднених територіях.


Під час посухи грибів краще не брати взагалі. У спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба, він втрачає воду, накопичує токсини.


Уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі.


Не вживайте сирих грибів.


Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин.


Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби.

Детальніше...
 
Обережно! Кишкові інфекції! PDF Друк
Четвер, 09 серпня 2018, 11:56

Сонячні дні й саме в цю пору найчастіше виникає найбільша загроза підхопити гострі кишкові інфекції: харчові токсикоінфекції, гастроентероколіти, сальмонельоз, дизентерію, черевний тиф, холеру, ботулізм.


Кишкові інфекції – група інфекцій, що викликає захворювання травного тракту з основними клінічними проявами, такими як підвищення температури тіла, пронос, блювання. До кишкових інфекцій відносяться такі небезпечні захворювання, як черевний тиф, дизентерія, харчові токсикоінфекції, сальмонельоз, ботулізм, гастроентероколіти. Всі ці захворювання виникають внаслідок вживання інфікованих харчових продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування.


Для кишкових інфекцій характерна літньо – осіння сезонність, саме в цей період відбувається ріст захворюваності. Це пов’язано з активізацією шляхів передачі інфекції, зі сприятливими умовами для зберігання і розмноження збудників у зовнішньому середовищі, зі змінами в організмі людини, які відбуваються у літньо-осінній період, а саме зниження його реактивності під впливом сонячного випромінювання, відпочинок в природніх умовах, зниженням кислотності шлункового соку. Збудники кишкових інфекцій передаються за допомогою фекально - орального механізму, харчовим, водним, контактно-побутовим шляхами. Факторами передачі є м’ясо, яйця, вода, кухонний інвентар, руки, мухи.


Джерелом інфекції може бути хвора людина з клінічними проявами інфекції або здоровий „носій”. Носії становлять епідеміологічну небезпеку, оскільки вони ведуть активний спосіб життя, при цьому контактують зі здоровими людьми, займаються готуванням страв, будучи хворими працюють на об’єктах громадського харчування, на підприємствах, що займаються виготовленням продуктів харчування.

Детальніше...
 
Обережно, тепловий удар! PDF Друк
Четвер, 09 серпня 2018, 11:55

Тепловий удар - це невідкладний стан, який з'являється в результаті дії на організм великої температури повітря. Тепловий удар також називається перегріванням. Причинами цього стану можливо недотримання техніки безпеки при роботі на відкритому повітрі, близько гарячих печей, в лазні і т.д. Найчастіше теплового удару схильні діти, причому температура повітря поряд з цим не обов'язково буває екстремально високою, справа в тому, що дитячому віку характерно недосконалість системи терморегуляції організму. Різновидом теплового удару є сонячний удар.


В результаті довгої дії на організм великої температури, з'являється підвищене виділення поту. Також з організму виводяться дуже важливі мікроелементи. Крім цього, великі температури чинять негативний вплив на функцію мозку. Порушення складу крові при перегріванні призводить до накопичення калію, що може вплинути на нормальну роботу серця і судин. Тепловий удар, не дивлячись на розхожу думку про його безпеку, є дуже важким станом. Іноді розвивається набряк внутрішніх органів, крововиливи в різні відповідальні органи з досить важливими наслідками.


Тепловий удар розвивається досить швидко. Потрібно знати його симптоми для надання невідкладної допомоги. У легкій формі тепловий удар проявляється у вигляді загальмованості, млявості. Хворий скаржиться на нудоту, можлива блювота. Дихання часте, пульс також прискорений. При появі цих ознак потрібно надати першу допомогу, в іншому випадку тепловий удар може перейти в наступну стадію. З'являється різкий головний біль, слабкість до повного знерухомлення, з'являється блювота, блідість шкіри. Хворий може знепритомніти на пару секунд, шкіра волога, збільшується температура до високих показників. При важкому тепловому ударі може наступити ступор або кома. З'являються судоми. Можуть з'являтися показники ураження мозку у вигляді марення, галюцинацій. З'являється ураження серця, в крові відбувається накопичення шкідливих речовин. У 30% випадків важкий тепловий удар може закінчитися фатально.

Останнє оновлення на Четвер, 09 серпня 2018, 11:56
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 7 з 76
© 2013-2015 Раді вітати вас на сайті Брусилівської районної державної адміністрації | Created by Admin